Skip to main content

Afhankelijk van wie je het vraagt, kun je tegenstrijdige antwoorden krijgen op de verschillen tussen IPL ontharen en Diode Ice Laser ontharingstechnologieën. De meerderheid noemt de effectiviteit van de Diode Ice Laser in tegenstelling tot IPL ontharen als het belangrijkste verschil, maar waar komt dit vandaan?

Diode Ice Laser ontharen

De sleutel tot succesvolle laserontharing is het leveren van hoge energie aan de huid om selectief te worden geabsorbeerd door de melanine die de follikel omringt, terwijl het omliggende weefsel wordt beschermd. Diode Ice Lasers gebruiken een enkele golflengte van licht met een hoge absorptiesnelheid in melanine. Tegelijkertijd bevat het huidkoeling om het huidoppervlak te beschermen. Als de melanine opwarmt, vernietigt het de wortel en de bloedstroom naar de follikel en maakt het haar permanent onbruikbaar. Diode Ice Lasers die hoogfrequente pulsen met een lage fluentie kunnen afgeven, kunnen veilig op alle huidtypes worden gebruikt.

IPL ontharen

IPL ontharen (intense pulsed light) is technisch gezien geen laserbehandeling. Het maakt gebruik van een breed spectrum van licht met veel golflengten, wat leidt tot ongerichte energie rond het haar- en huidgebied. Als gevolg hiervan is er veel verspilling van energie en minder selectieve absorptie in de follikel, wat resulteert in een minder effectieve vernietiging van het haar. Het gebruik van breedbandlicht verhoogt ook de kans op bijwerkingen, vooral als er geen geïntegreerde koeling wordt gebruikt.

Wat is het verschil tussen Diode Ice Laser ontharing en IPL ontharen?

Het resultaat is blijvend: de haartjes blijven weg. Bij IPL ontharen is het resultaat tijdelijk: je bent wel even van je haargroei af, maar na een tijdje komen ze terug, wat erg vervelend is. De haarzakjes worden namelijk niet vernietigd, maar tijdelijk verlamd. Daarnaast heb je bij een IPL ontharen behandeling ook nog meer sessies nodig dan bij een Diode Ice Laser behandeling. Gemiddeld heb je voor een gewenst resultaat met een Diode Ice Laser 6 tot 8 behandelingen nodig. Voor een gewenst resultaat met IPL ontharen is dit vaak meer dan 15 behandelingen, zonder dat het dus een permanent resultaat heeft.

Wat werkt het beste voor definitief ontharen?

IPL ontharen was in het verleden populair, omdat het een goedkopere technologie was. Het heeft wel beperkingen op het gebied van stroom en koeling, zodat de behandeling minder effectief is en er meer kans op bijwerkingen is. Daarnaast ook een stuk oncomfortabeler dan de nieuwste Diode Ice technologie. De Diode Ice Laser die Swiss Allure gebruikt is ‘s werelds krachtigste Diode Ice Laser voor ontharing. Met die kracht is het ook de snelste procedure die volledige benen behandeld in 10-15 minuten. Het kan ook elke puls ongelooflijk snel afgeven (uniek korte pulsduur), waardoor het net zo effectief is op lichter, fijner haar als op donkerder, dikker haar, zodat je maximale resultaten behaalt met minder behandelingen dan met een IPL-laser. Dit bespaart je tijd én geld. Daarnaast heeft onze Diode Ice Laser een zeer geavanceerde geïntegreerde huidkoelingstechnologie die ervoor zorgt dat het huidoppervlak koel, comfortabel en beschermd blijft, waardoor maximale energie in de haarzakjes terechtkomt voor optimale resultaten terwijl je er niets van voelt.

Gratis intake en proefbehandeling

Wil je ervaren hoe effectief en pijnloos onze laserbehandeling is? Maak dan nu een afspraak met een van onze specialisten voor een gratis en vrijblijvende intake en proefbehandeling.

Boek een gratis intake