Skip to main content

Algemene vragen

Ik heb een gerichte vraag, maar kan het antwoord niet vinden. Wat moet ik doen?

Heb je op de juiste behandelpagina gekeken maar kun je nergens het antwoord op jouw vraag vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

We begrijpen dat betaling in termijnen soms wenselijk kan zijn, maar op dit moment kunnen we helaas geen betaling in termijnen aanbieden. We bieden wel losse behandelingen met een lager tarief aan, zodat je toch gebruik kunt maken van onze diensten zonder de druk van een volledige betaling in één keer. Hierdoor heb je meer flexibiliteit en kun je de behandelingen in je eigen tempo volgen. De betalingsvoorwaarden zijn voor alle cliënten van Swiss Allure kliniek gelijk.

Op welke manieren kan ik betalen?

Het is mogelijk om contant óf per pin te betalen.

Wat is overbeharing?

Overbeharing verwijst naar de abnormale of overmatige haargroei op bepaalde delen van het lichaam. Dit houdt in dat er meer haar groeit dan normaal gesproken wordt verwacht op basis van leeftijd, geslacht en etnische achtergrond. Overbeharing kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en kan invloed hebben op verschillende gebieden, zoals het gezicht, de borst, rug, benen, armen of andere delen van het lichaam.

Overbeharing kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, hormonale veranderingen, bepaalde medische aandoeningen (zoals polycysteus ovariumsyndroom), medicatie, hormonale stoornissen of erfelijkheid. Het kan zowel cosmetisch als emotioneel ongemak veroorzaken en het zelfvertrouwen van een persoon beïnvloeden.

Laser ontharen bij Swiss Allure biedt de ideale oplossing voor overbeharing.

Is laser ontharen veilig?

Bij Swiss Allure kun je met een gerust hart vertrouwen op de veiligheid van laser ontharen. Onze hoogopgeleide professionals werken met geavanceerde apparatuur en volgen strikte protocollen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. We nemen jouw welzijn en tevredenheid zeer serieus en streven ernaar om je een comfortabele en zorgeloze ervaring te bieden. Vertrouw op onze expertise en geniet van de voordelen van veilig en langdurig haarvrij zijn bij Swiss Allure.

Doet laseren pijn?

Laser ontharen is over het algemeen niet pijnlijk, maar je kunt een warme sensatie ervaren tijdens de behandeling. Het gevoel wordt vaak omschreven als een warm wordende huid waar meteen een cool pack overheen gewreven wordt. Het is echter belangrijk op te merken dat de tolerantie voor warmte kan variëren van persoon tot persoon.

Bij Swiss Allure zorgen we ervoor dat je comfortabel bent tijdens de behandeling. Indien nodig kunnen we op elk moment stoppen om meer verkoelende gel aan te brengen. Deze gel helpt de warmte te verminderen en verzacht de huid, waardoor je een aangename ervaring hebt. Ons team van professionals is zeer attent en staat klaar om naar jouw behoeften te luisteren en indien nodig de nodige aanpassingen te doen.

We streven ernaar om je een ontspannen en effectieve laser ontharingservaring te bieden, waarbij we zowel zorgen voor optimale resultaten als jouw comfort. Aarzel niet om je vragen of zorgen te bespreken voordat we beginnen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je volledig op je gemak bent gedurende de behandeling.

Bij Swiss Allure combineren we deskundigheid met zorgzaamheid om jou de best mogelijke laser ontharingservaring te bieden. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen je gewenste resultaten te bereiken, terwijl we ervoor zorgen dat je je comfortabel en tevreden voelt.

Kom ik in aanmerking voor laser ontharen?

Goed nieuws! Bij Swiss Allure bieden we laser ontharing aan voor alle huid- en haartypes. Of je nu een lichte huidskleur hebt met donker haar, een donkerdere huid hebt of zelfs lichter haar hebt, we hebben geavanceerde lasersystemen die geschikt zijn voor verschillende haarkleuren en huidtinten.

Onze gekwalificeerde professionals zullen een grondige beoordeling uitvoeren tijdens een consultatie om te bepalen welke laser het meest geschikt is voor jouw unieke kenmerken. We passen onze behandelingen aan om de beste resultaten te bereiken, ongeacht je huid- en haartype.

Of je nu je benen, armen, bikinilijn, gezicht of andere delen van het lichaam wilt laten behandelen, laser ontharing kan een effectieve en langdurige oplossing zijn. Het is altijd raadzaam om een consultatie te plannen om je mogelijkheden te bespreken en de verwachtingen te verduidelijken.

Hoe oud moet je zijn voor laser ontharen?

De minimumleeftijd om te worden behandeld bij Swiss Allure is 12 jaar. Tot de leeftijd van 18 jaar moet een ouder of voogd schriftelijk toestemming geven.

Naast de juridische redenen om een leeftijdsdrempel in te stellen zijn er ook lichamelijke redenen. Bij jonge mensen is het namelijk zo dat het lichaam nog zo in ontwikkeling is, dat permanente ontharing vaak niet het gewenste effect kan geven. Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.

Kan ik blonde haren laseren?

Hoewel traditionele laser ontharing minder effectief kan zijn bij het behandelen van blonde haren, zijn er geavanceerde technologieën beschikbaar die ook bij lichtere haarkleuren goede resultaten kunnen opleveren. Bij Swiss Allure maken we gebruik van innovatieve lasersystemen die specifiek ontworpen zijn om ook blonde haren effectief te behandelen.

Onze gespecialiseerde professionals zullen een grondige beoordeling uitvoeren tijdens een consultatie om te bepalen of je in aanmerking komt voor laser ontharing en welke laser het meest geschikt is voor jouw haarkleur en huidtype. Ze zullen de behandeling zorgvuldig afstemmen op jouw individuele behoeften en streven naar optimale resultaten.

Hoewel blonde haren mogelijk meer behandelingen vereisen dan donkerdere haartypes, kunnen onze geavanceerde lasers nog steeds effectief zijn bij het verminderen van de haargroei en het bereiken van een gladde huid. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat de resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Is laser ontharen te combineren met (top) sport?

Ja, laser ontharing kan zeker gecombineerd worden met (top)sportactiviteiten. In feite kiezen veel sporters ervoor om laser ontharing te ondergaan vanwege de voordelen die het biedt, zoals verminderde haargroei, gemak en verbeterde prestaties.

Laser ontharing kan je helpen om ongewenste haargroei op specifieke delen van je lichaam te verminderen of zelfs permanent te verwijderen. Dit betekent minder tijd en moeite besteden aan het scheren, waxen of epileren, waardoor je meer tijd hebt voor je sportactiviteiten en trainingen.

Een ander voordeel van laser ontharing is dat het helpt om irritatie van de huid te verminderen die vaak gepaard gaat met regelmatig scheren of andere ontharingsmethoden. Dit kan vooral gunstig zijn voor sporters die veel zweten en wrijving ondervinden tijdens het sporten.

Het is echter belangrijk om te weten dat je na een laser ontharingsbehandeling 24 uur moet wachten voordat je intensieve fysieke activiteiten of sporten hervat. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke instructies van je behandelaar en de gevoeligheid van je huid na de behandeling.

Kan ik laser ontharen combineren met plastische chirurgie?

Ja, laser ontharing kan vaak gecombineerd worden met plastische chirurgie, afhankelijk van het specifieke type ingreep en de aanbevelingen van je plastisch chirurg. Veel mensen kiezen ervoor om laser ontharing te ondergaan als aanvulling op hun plastische chirurgieprocedures om een algehele verbetering van hun uiterlijk en zelfvertrouwen te bereiken.

Laser ontharing kan bijvoorbeeld gebruikt worden om ongewenst haar te verwijderen op gebieden zoals het gezicht, de oksels, de benen of de bikinilijn, voordat je een plastische chirurgieprocedure ondergaat. Dit kan zorgen voor een gladdere en egalere huid en kan het herstelproces na de operatie comfortabeler maken.

Het is belangrijk om te overleggen met zowel je plastisch chirurg als onze laserspecialist om de beste aanpak te bepalen. Zij kunnen je adviseren over de timing van de laserbehandelingen in relatie tot je plastische chirurgieprocedure en eventuele specifieke richtlijnen geven voor nazorg en herstel.

Wat is definitief ontharen?

Definitief ontharen, ook wel bekend als permanente ontharing, verwijst naar het verminderen of verwijderen van ongewenste haargroei op een langdurige of blijvende basis. In tegenstelling tot tijdelijke ontharingsmethoden zoals scheren, waxen of epileren, richt definitieve ontharing zich op het vernietigen van de haarzakjes, zodat er geen nieuwe haren kunnen groeien.

Een van de meest effectieve methoden voor definitieve ontharing is laser ontharing. Bij laser ontharing wordt geconcentreerde lichtenergie gebruikt om het pigment in de haarzakjes te absorberen en te verwarmen, waardoor de haarzakjes beschadigd raken en de haargroei wordt verminderd.

Hoewel laser ontharing zeer effectief is bij het verminderen van haargroei, is het belangrijk op te merken dat het niet altijd 100% permanent is. Sommige nieuwe haren kunnen na verloop van tijd terugkomen, maar ze zijn meestal dunner en lichter van kleur. Periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om deze nieuwe haren aan te pakken en de resultaten op lange termijn te behouden.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van factoren zoals het haartype, de haarkleur, de huidskleur en het behandelde gebied. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 sessies nodig om de beste resultaten te bereiken.

Het is raadzaam om een intake te plannen om je specifieke situatie te bespreken en een behandelplan op maat te maken. Wij kunnen je adviseren over de geschiktheid en haalbaarheid van definitieve ontharing voor jouw huid- en haartype.

Definitief ontharen kan een geweldige optie zijn voor mensen die langdurig willen genieten van een gladde en haarvrije huid. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat resultaten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Welke haar- en huidtypen kunnen behandeld worden?

Laser ontharing is geschikt voor een breed scala aan huid- en haartypen, waaronder verschillende kleuren en texturen. Onze moderne lasersystemen zijn ontwikkeld om effectief te zijn bij zowel lichte als donkere huidtinten en kunnen haargroei aanpakken, ongeacht of het haar blond, bruin, zwart of rood is.

Wat betreft de huidskleur, onze moderne lasers zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals gekoelde koppen en instelbare instellingen, waardoor behandelingen veilig kunnen worden uitgevoerd op verschillende huidtinten. Zelfs mensen met een donkere of gebruinde huid kunnen nu profiteren van laser ontharing zonder nadelige bijwerkingen.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van laser ontharing kunnen variëren van persoon tot persoon, zelfs bij dezelfde huid- en haartypes. Factoren zoals de dichtheid, dikte en groeicyclus van het haar kunnen van invloed zijn op de resultaten. Een gekwalificeerde professional in laser ontharing zal je huid- en haartype beoordelen en je de beste aanbevelingen geven op basis van jouw specifieke situatie.

Voor of na de laserbehandeling

Hoe kan ik me voorbereiden op de laserbehandeling?

Voorafgaand aan de eerste behandeling, krijg je altijd een intake gesprek. Tijdens dit gesprek informeren we je over de behandeling, wat te verwachten en krijg je de ruimte om vragen te stellen over de behandeling. Daarnaast is het mogelijk om een proefbehandeling op beide oksels te krijgen. Op deze manier kan je ervaren hoe het is om behandeld te worden. Vervolgens maken we een afspraak voor de eerste behandeling.

Uiteraard zullen wij ter voorbereiding ook een aantal adviezen meegeven. Bijvoorbeeld hoe ver voor de behandeling waxen en epileren van het te behandelen gebied niet meer gewenst is en wat je nog meer kunt doen om de behandeling zo effectief en prettig mogelijk te maken.

Tevens raden wij aan om 1 week voor de behandeling het te behandelen gebied niet bloot te stellen aan te veel zonlicht of onder de zonnebank te gaan. Ook het gebruik van zelfbruinende crèmes raden wij af. Hiermee bedoelen we niet dat je helemaal niet in de zon mag komen met het behandel gebied. Dit betekent dat je geen uren in direct zonlicht mag doorbrengen met het gebied dat je wilt laten behandelen.

Op de dag voor de behandeling vragen wij om het te behandelen gebied zo glad mogelijk te scheren. Hierdoor gaat de warmte van de laser direct naar de haarwortels wat de behandeling effectiever maakt en minder pijnlijk. De warmte voel je namelijk het beste op het huidoppervlak en door het scheren trekt de warmte dieper in de huid.

Mag ik make-up gebruiken voor een laserbehandeling?

Voor een laserbehandeling is het over het algemeen beter om geen make-up te dragen op het te behandelen gebied. Make-up kan namelijk de effectiviteit van de behandeling verminderen. Het is belangrijk dat de laserenergie rechtstreeks op de huid kan worden gericht om optimale resultaten te behalen.

Voorafgaand aan je laserbehandeling adviseren we je om alle make-up en huidverzorgingsproducten grondig te verwijderen op het te behandelen gebied. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de laserenergie goed kan doordringen in de haarzakjes en de gewenste resultaten kan bereiken. Mocht dit niet lukken, doen wij het voor je.

Na de behandeling kun je in de meeste gevallen weer make-up aanbrengen, tenzij anders geadviseerd door je laserspecialist. Zorg er echter wel voor dat je producten gebruikt die mild zijn voor de huid en geen irritatie veroorzaken.

Mag ik deodorant gebruiken voor een laserbehandeling?

Voorafgaand aan een laserbehandeling is het over het algemeen het beste om geen deodorant of antitranspirant op het te behandelen gebied aan te brengen. Deodorant kan namelijk een barrière vormen tussen de huid en de laser, waardoor de effectiviteit van de behandeling kan verminderen.

Het is belangrijk dat de laserenergie direct op de huid kan worden gericht om optimale resultaten te behalen. Daarom raden we aan om deodorant of antitranspirant grondig te verwijderen voordat je naar je laserbehandeling gaat. Mocht dit niet lukken, doen wij het voor je.

Na de behandeling kun je meestal weer deodorant gebruiken, tenzij anders geadviseerd door je laserspecialist. Zorg er echter voor dat je kiest voor een milde deodorant die de huid niet irriteert, vooral als de behandelde huid gevoelig is geworden door de laserbehandeling.

Kan ik tussen de behandelingen door scheren of harsen?

Voor laser ontharing is het aanbevolen om tijdens het behandeltraject geen methoden zoals harsen of epileren te gebruiken op de te behandelen gebieden. Deze methoden verwijderen namelijk de haarzakjes die als doelwit dienen voor de laserbehandeling. Scheren mag tussendoor en tot 1 dag voor de behandeling.

Kan ik een behandeling overslaan?

Het is over het algemeen niet aan te raden om behandelingen over te slaan tijdens een laser ontharingskuur. Het behandelplan is ontworpen om de haargroei effectief te verminderen en consistentie is daarbij belangrijk. Door behandelingen over te slaan, kan de efficiëntie en de uiteindelijke resultaten van de laserbehandeling verminderd worden.

Tijdens het behandeltraject worden de laserbehandelingen meestal gepland met tussenpozen die zijn afgestemd op de groeicyclus van het haar. Het overslaan van een behandeling kan ervoor zorgen dat sommige haarzakjes niet op het optimale moment worden behandeld, waardoor het gewenste resultaat langer kan uitblijven.

Het is daarom belangrijk om het behandelplan nauwgezet te volgen en alle aanbevolen behandelingen bij te wonen.

Hoe ziet de huidanalyse bij het intakegesprek eruit?

Bij Swiss Allure begint het laser ontharingsproces met een grondige huidanalyse tijdens het intakegesprek. Tijdens deze analyse bekijken we nauwkeurig de conditie van je huid en bespreken we je medische geschiedenis en eventuele huidproblemen. Dit stelt ons in staat om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en huidtype.

Tijdens de huidanalyse zal onze deskundige laserspecialist letten op factoren zoals huidskleur, huidgevoeligheid, haartype en de dichtheid van de haargroei. Dit helpt ons om de meest geschikte laserinstellingen en behandelmethoden te bepalen om optimale resultaten te behalen.

We zullen ook eventuele vragen of zorgen die je hebt bespreken en alle details van het behandelproces uitleggen, inclusief de mogelijke bijwerkingen en nazorginstructies.

Bij Swiss Allure streven we naar transparantie en open communicatie. We moedigen je aan om tijdens het intakegesprek al je vragen te stellen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je volledig geïnformeerd en comfortabel bent voordat we met de laserbehandelingen beginnen.

Ons doel is om je een professionele en persoonlijke ervaring te bieden, waarbij we jouw individuele behoeften en doelen centraal stellen.

Hoe snel na de behandelingen kan ik resultaat zien?

Het tijdspad voor het zien van resultaten na laser ontharingsbehandelingen kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen zijn meerdere behandelingen nodig om de gewenste resultaten te bereiken, omdat laser ontharing effectief is bij het verminderen van haargroei op lange termijn.

Na elke behandeling kan er een geleidelijke vermindering van haargroei optreden. Sommige mensen merken al na de eerste paar behandelingen een verschil, terwijl bij anderen de resultaten geleidelijker zichtbaar worden na meerdere sessies. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het volledige behandeltraject te doorlopen voor optimale resultaten.

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals haartype, huidskleur, het te behandelen gebied en individuele reactie op de behandeling. Meestal worden er tussen de 6 en 8 behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van 4 tot 6 weken.

Tijdens een consultatie bij Swiss Allure zal onze deskundige laserspecialist een meer specifiek behandelplan met je bespreken, inclusief het verwachte tijdspad voor resultaten op basis van jouw individuele situatie.

Onthoud dat consistentie en opvolging van het behandelplan belangrijk zijn voor de beste resultaten. Door geduldig te zijn en de aanbevelingen van je lasertherapeut op te volgen, kun je uiteindelijk genieten van langdurige vermindering van haargroei en een gladdere huid.

Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen?

De tijd tussen de laserbehandelingen varieert meestal van 4 tot 6 weken. Deze tussenpozen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de haargroeicyclus optimaal benut wordt tijdens de behandeling.

Haar groeit in verschillende fasen, waaronder de groeifase, overgangsfase en rustfase. De laserbehandelingen zijn het meest effectief wanneer het haar zich in de actieve groeifase bevindt. Door de behandelingen met tussenpozen van 4 tot 6 weken te plannen, kunnen we ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk haarzakjes in de actieve groeifase kunnen behandelen.

Het is belangrijk om deze tussenpozen tussen de behandelingen aan te houden om de beste resultaten te behalen. Hierdoor krijgt de huid ook voldoende tijd om te herstellen tussen de sessies door.

Tijdens het intakegesprek zal onze lasertherapeut een specifiek behandelplan met je bespreken, inclusief de aanbevolen tijd tussen de behandelingen, op basis van jouw individuele behoeften en het te behandelen gebied.

Het is belangrijk om het behandelplan nauwgezet te volgen en de aanbevolen tussenpozen aan te houden om de beste resultaten te bereiken. Mocht je vragen hebben over de tijdsduur tussen de behandelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige laserspecialisten.

Mag ik in de zon na een laserbehandeling?

Na een laserbehandeling wordt over het algemeen aanbevolen om directe blootstelling aan de zon te vermijden. De huid kan na de behandeling gevoeliger zijn en meer vatbaar voor zonbeschadiging.

De laserbehandeling kan de huid tijdelijk gevoeliger maken en kan leiden tot roodheid, irritatie of zelfs blaarvorming. Blootstelling aan de zon kan deze bijwerkingen verergeren en de genezing vertragen.

Het is daarom belangrijk om de behandelde huid gedurende 2 dagen na de laserbehandeling te beschermen tegen de zon. Dit kan worden gedaan door het dragen van beschermende kleding, het gebruik van een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en het vermijden van langdurige blootstelling aan direct zonlicht.

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Door deze innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat de Diode Ice Laser niet alleen op het pigment werkt, het tast ook de eiwitten onder in het haarzakje aan. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/kleuren?

Ja, in principe kunnen lichtere haren behandeld worden, maar er zijn uitzonderingen. Wij beoordelen tijdens het intakegesprek of er bij jou een goed resultaat behaald kan worden. Door de innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook lichtere haren behandelen. Dit komt omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.

Doet de behandeling pijn?

Nee. Veel mensen denken bij het woord “ontharen” aan pijn. Maar met de Diode Ice Laser is het dankzij de geavanceerde lasertechnieken mogelijk om 100% pijnloos te ontharen.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei net is begonnen en behandeling met laser weinig zin heeft. Bij jongeren onder de 18 jaar vragen wij toestemming van de ouders/vertegenwoordigers.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Diode Ice Laser. Dit komt doordat deze lasertechniek zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment van de huid. Je kunt bij Swiss Allure in ieder jaargetijde behandeld worden, dus ook tijdens de zomermaanden. Wij raden echter aan om 1 week voor je behandeling en 48 uur na je behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Je huid moet simpelweg even tot rust komen.

Is definitief ontharen echt definitief?

In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

Kan er gelaserd worden tijdens of na een zwangerschap?

Nee, Swiss Allure raadt behandelingen tijdens of 6 maanden na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling kunnen beïnvloeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja. Een behandeling met de Diode Ice Laser is volledig veilig. In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Diode Ice Laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid op een veilige en voorzichtige manier wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt wordt vaak als aangenaam ervaren.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt afgeraden indien je:

  • zwanger bent;
  • borstvoeding geeft;
  • aan epilepsie lijdt;
  • koorts of een infectie heeft;
  • medicatie gebruikt die je huid lichtgevoelig maakt;
  • ontstekingsremmers slikt;
  • een pacemaker hebt;
  • piercing, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied.

Neem bij vragen over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze laserspecialisten kunnen je van uitgebreidere informatie voorzien.

Kun je een zone met een tatoeage laseren?

Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om lichaamsdelen met tatoeages te ontharen met de laser. Dit gezien de laser op de huid dichtbij de tattoo wordt gebruikt en deze kan worden aangetrokken door de inkt. Het kan leiden tot schadelijke gevolgen door overmatige productie van warmte. Mensen met tatoeages kunnen brandwonden, blaren, vervaging of zelfs vervorming van hun lichaamskunst ervaren. Als je het risico wilt nemen, zullen wij het gebied voorzichtig benaderen en elke directe reactie met de inkt vermijden.

Wat kosten de laserbehandelingen?

Bekijk onze prijslijst. Indien de door jou gewenste te behandelen lichaamsdeel niet op de prijslijst staat vermeld, kunnen onze specialisten je vast helpen en je voorzien van een persoonlijk advies. Neem bij vragen gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geeft Swiss Allure garantie?

Wij begrijpen dat iedere persoon uniek is, en daarom kunnen wij geen garantie bieden op het eindresultaat van het laser ontharen, aangezien dit sterk afhankelijk is van individuele factoren. Echter, willen wij benadrukken dat wij een inspanningsgarantie bieden. Dit betekent dat wij ons uiterste best zullen doen om het maximale resultaat te bereiken, en streven naar tevredenheid tot de status van ‘uitbehandeld’ is bereikt. Onze toegewijde professionals zetten zich volledig in om jouw laser ontharingservaring zo effectief en bevredigend mogelijk te maken.

Ik heb elders eerdere laserbehandelingen gehad die niet voldoende aansloegen, waarom zou het bij jullie wel effect hebben?

Wij weten natuurlijk niet hoe er elders is behandeld. Het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode wel aanslaat. Uit ervaring zien wij goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Ik heb erg veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.

Kan ik blijven ontharen als ik in een laser behandelingstraject zit?

Wanneer je bij ons onder behandeling bent, dien je het te behandelen gebied niet te epileren, waxen of gebruik te maken van ontharingscrème. Dit heeft namelijk een nadelig effect op het resultaat van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 4 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van ontharingscrème.

Kan ik direct make-up aanbrengen na een laserbehandeling?

JA, het gebruik van make-up is na de behandeling weer mogelijk. Dit geldt ook voor bodylotion en -crème en deodorant. Wacht echter 1 week met bruiningsproducten. Onze laserspecialisten geven je hier graag informatie over.

Kan ik een afspraak annuleren?

Indien je verhinderd bent, verzoeken wij om minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling de afspraak per link in je bevestigingsmail, e-mail of telefonisch te annuleren. Doe je dit niet, dan zijn wij genoodzaakt om 40% van het te betalen bedrag te factureren.

Kan ik sporten/zweten na een laserbehandeling?

Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken. Wel dien je op te passen met hete douches. Warme baden en sauna’s kan je pas 24 uur na de laserbehandeling oppakken.

Wat is het verschil tussen bikinilijn en schaamstreek geheel?

Bij de bikinilijn bepaal jij welke haren er nog blijven staan. Dit mag zijn onder de onderbroek rand, een streepje, een driehoek enz. Bij de schaamstreek volledig gaan alle haren weg, inclusief schaamlippen.