Skip to main content

Algemene vragen

Ik heb een gerichte vraag, maar kan het antwoord niet vinden. Wat moet ik doen?

Heb je op de juiste behandelpagina gekeken maar kun je nergens het antwoord op jouw vraag vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling is helaas geen mogelijkheid. Wel is het mogelijk om het bedrag in 2 keer te betalen. Dit is dan de 1e en 6 weken later de 2e behandeling. De betalingsvoorwaarden zijn voor alle cliënten van Swiss Allure kliniek gelijk.

Op welke manieren kan ik betalen?

Het is mogelijk om contant óf per pin te betalen.

Laser ontharen

Hoe werkt het intakegesprek?

Voordat wij beginnen met de behandeling, voeren wij eerst een intakegesprek met jou. Tijdens dit gesprek leggen wij uit hoe wij te werk gaan, hoe ontharen met de Diode Ice Laser werkt en wat de voorwaarden zijn. Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met onze laserspecialiste eveneens je huidige situatie en je wensen en verwachtingen. Onze laserspecialiste zal je behandeling tot in de detail voor je uitzetten in een behandelplan. Wij kunnen je dan op deze manier zo effectief mogelijk behandelen en je weet wat je behandelingstraject zal zijn.

Kan ik samen met mijn intake ook gelijk een behandeling inplannen?

Ja, dit is mogelijk. Klik met het maken van je online afspraak de intake aan met je gewenste behandeling(en).

Hoe bereid ik mij voor op een laserbehandeling?

Voor de eerste behandeling mag je 4 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van een ontharingscrème. Tussen de behandelingen door is dit ook niet toegestaan.

Het te behandelen gebied dien je 1 tot 2 dagen van tevoren te scheren.

Op de dag van de behandeling dien je geen verzorgings-/bruiningsproducten te gebruiken op het te behandelen gebied.

Tot slot mag je 1 week voor en 1 week na de behandeling het te behandelen gebied niet aan de zon of zonnebank blootstellen. Dit geldt ook voor bruiningsproducten.

Hoe verloopt een laserbehandeling met de Diode Ice Laser?

Op de dag van de behandeling controleert onze specialiste eerst het gebied dat je wilt laten behandelen op huidbeschadigingen, te lange haartjes en pigmentaties.

Het is belangrijk dat op de dag van behandeling het te behandelen gebied schoon en geschoren is. LET OP: waxen en epileren voor of tijdens de behandelingskuur is niet toegestaan, omdat het haarzakje bij het waxen of epileren wordt meegetrokken, waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden.

Er wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.

Alle gebieden wordt een korte tijd met een bewegende methode (SHR) gelaserd, waardoor de warmte geleidelijk wordt opgebouwd.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en indien nodig wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende crème. Je kunt na de behandeling gewoon weer verder met je eventuele drukke dag.

Wij raden je wel aan om na de behandeling ongeveer 48 uur de zon te vermijden om je huid tot rust te laten komen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn nodig?

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 8 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is namelijk anders en wij geloven in een persoonlijke benadering.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Omdat haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in een keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. De tijdsduur tussen de behandelingen:

Gezicht: 4 tot 6 weken
Lichaam: 6 tot 8 weken

Met andere woorden; na ongeveer 6 maanden kun je van je ongewenste haargroei af zijn!

Kan ik de kosten van de behandeling declareren bij de verzekering?

Veel ontharingsklinieken adverteren met de slogan dat “ontharingsbehandelingen vergoed worden”. Dat is echter onzin en is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden en heeft niets met de ontharingskliniek te maken. Over het algemeen wordt het definitief ontharen van het lichaam namelijk niet vergoed. Behandeling van haargroei op het gezicht wordt over het algemeen wel vergoed. Wij kunnen je vooraf een goede inschatting geven of je de kosten (deels) terugkrijgt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet je rekenen op 10 minuten van het ontharen van de oksels en 20 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het aanbrengen van geleidende gel en het aanbrengen van crème na de behandeling.

Kan ik meerdere gebieden tegelijk laten behandelen?

De behandelduur met de Diode Ice Laser is relatief kort ten opzichte van andere systemen. Door het lichte handstuk en de grootte van de tip is de laser uitermate geschikt om meerdere gebieden tegelijk te behandelen. Tijdens het intakegesprek geven wij je een goede inschatting van de behandelduur. We geven overigens interessante kortingen wanneer je meerdere gebieden tegelijk laat behandelen.

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Door deze innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat de Diode Ice Laser niet alleen op het pigment werkt, het tast ook de eiwitten onder in het haarzakje aan. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/kleuren?

Ja, in principe kunnen lichtere haren behandeld worden, maar er zijn uitzonderingen. Wij beoordelen tijdens het intakegesprek of er bij jou een goed resultaat behaald kan worden. Door de innovatieve eigenschappen van de Diode Ice Laser kunnen we nu ook lichtere haren behandelen. Dit komt omdat deze laser niet alleen op het pigment werkt, maar ook de eiwitten onder in het haarzakje aantast. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuwe haar kan groeien.

Doet de behandeling pijn?

Nee. Veel mensen denken bij het woord “ontharen” aan pijn. Maar met de Diode Ice Laser is het dankzij de geavanceerde lasertechnieken mogelijk om 100% pijnloos te ontharen.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei net is begonnen en behandeling met laser weinig zin heeft. Bij jongeren onder de 18 jaar vragen wij toestemming van de ouders/vertegenwoordigers.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de Diode Ice Laser. Dit komt doordat deze lasertechniek zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment van de huid. Je kunt bij Swiss Allure in ieder jaargetijde behandeld worden, dus ook tijdens de zomermaanden. Wij raden echter aan om 1 week voor je behandeling en 48 uur na je behandeling niet uitgebreid te gaan zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Je huid moet simpelweg even tot rust komen.

Is definitief ontharen echt definitief?

In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

Kan er gelaserd worden tijdens of na een zwangerschap?

Nee, Swiss Allure raadt behandelingen tijdens of 6 maanden na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling kunnen beïnvloeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja. Een behandeling met de Diode Ice Laser is volledig veilig. In tegenstelling tot andere apparaten werkt de Diode Ice Laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid op een veilige en voorzichtige manier wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt wordt vaak als aangenaam ervaren.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt afgeraden indien je:

 • zwanger bent;
 • borstvoeding geeft;
 • aan epilepsie lijdt;
 • koorts of een infectie heeft;
 • medicatie gebruikt die je huid lichtgevoelig maakt;
 • ontstekingsremmers slikt;
 • een pacemaker hebt;
 • piercing, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied.

Neem bij vragen over je specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze laserspecialisten kunnen je van uitgebreidere informatie voorzien.

Wat kosten de laserbehandelingen?

Bekijk onze prijslijst. Indien de door jou gewenste te behandelen lichaamsdeel niet op de prijslijst staat vermeld, kunnen onze specialisten je vast helpen en je voorzien van een persoonlijk advies. Neem bij vragen gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geeft Swiss Allure garantie?

Gedeeltelijk. Alle laserontharing pakketten bestaan uit 8 laser ontharen behandelingen mét garantie dat je binnen deze prijs echt uitbehandeld bent. De meeste van onze klanten zijn na 6 tot 8 lasersessies uitbehandeld. Ben je de uitzondering die 9 of 10 behandelingen nodig heeft? Dan zit dit gewoon bij de prijs inbegrepen. Je betaalt niets extra’s.

We kunnen echter geen garantie geven dat nadat je uitbehandeld bent, je nooit meer haren zult krijgen. Je lichaam is immers in staat om zelf nieuwe haarzakjes aan te maken. Er bestaat helaas geen mogelijkheid om “in de toekomst” te laseren.

Ik heb elders eerdere laserbehandelingen gehad die niet voldoende aansloegen, waarom zou het bij jullie wel effect hebben?

Wij weten natuurlijk niet hoe er elders is behandeld. Het kan zijn dat de golflengte van onze lasers en onze behandelmethode wel aanslaat. Uit ervaring zien wij goede resultaten bij klanten die bijvoorbeeld van IPL naar ons zijn overgestapt.

Ik heb erg veel huidirritaties, kunnen jullie dan wel laseren?

Ook met scheerirritaties kunnen wij gewoon laseren. Het kan zijn wanneer er veel irritaties aanwezig zijn dat het laseren wat gevoeliger is. Met open wondjes laseren wij echter niet. Deze moeten we dan even ontzien.

Kan ik blijven ontharen als ik in een laser behandelingstraject zit?

Wanneer je bij ons onder behandeling bent, dien je het te behandelen gebied niet te epileren, waxen of gebruik te maken van ontharingscrème. Dit heeft namelijk een nadelig effect op het resultaat van de laserbehandeling. Alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 4 weken niet epileren, waxen of gebruikmaken van ontharingscrème.

Kan ik direct make-up aanbrengen na een laserbehandeling?

JA, het gebruik van make-up is na de behandeling weer mogelijk. Dit geldt ook voor bodylotion en -crème en deodorant. Wacht echter 1 week met bruiningsproducten. Onze laserspecialisten geven je hier graag informatie over.

Kan ik een afspraak annuleren?

Indien je verhinderd bent, verzoeken wij om minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling de afspraak per link in je bevestigingsmail, e-mail of telefonisch te annuleren. Doe je dit niet, dan zijn wij genoodzaakt om 40% van het te betalen bedrag te factureren.

Kan ik sporten/zweten na een laserbehandeling?

Je kan jouw training op de dag van de laserbehandeling gewoon herpakken. Wel dien je op te passen met hete douches. Warme baden en sauna’s kan je pas 24 uur na de laserbehandeling oppakken.

Wat is het verschil tussen bikinilijn en schaamstreek geheel?

Bij de bikinilijn bepaal jij welke haren er nog blijven staan. Dit mag zijn onder de onderbroek rand, een streepje, een driehoek enz. Bij de schaamstreek volledig gaan alle haren weg, inclusief schaamlippen.

Online bestellingen

Hoe kan ik inloggen?

Inloggen kan gemakkelijk via je account.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Klik op ‘wachtwoord vergeten?’ in je account. Volg de stappen en kies een nieuw wachtwoord. Als we je ergens bij kunnen helpen dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat is Mollie? Ik zie dit bij mijn bestelling staan.

Mollie is de betaalpartner die voor ons de online betalingen faciliteert. Wanneer je op een betaallink klikt voor een online betaling of producten online besteld, dan word je doorverwezen naar de betaalomgeving van Mollie.

Ik heb een couponcode gekregen. Waar vul ik deze in?

Je kunt je couponcode invullen tijdens het bestelproces voordat je wordt doorgestuurd naar jouw bank. Werkt de code niet? Controleer of de couponcode wel geldig is op de producten in jouw winkelmand. Heb je dit allemaal gecontroleerd en werkt het nog steeds niet? Neem dan even contact met ons op.

Online betalingen

Welke betaalmethodes zijn er?

We bieden verschillende betaalmogelijkheden aan, zodat er altijd een betaalmogelijkheid is die bij jou past.

iDEAL

iDEAL is een handig en betrouwbaar online betaalsysteem, dat is gekoppeld aan het internetbankierprogramma van je bank. Bestel je een product met herhaalgemak? Dan wordt het bedrag iedere maand automatisch van je gekoppelde rekening afgeschreven.

Creditcard

Met alle gemakken en voordelen van Visa en MasterCard achteraf betalen? Dat kan! Bestel je herhaalgemak? Dan wordt het bedrag iedere maand automatisch van je gekoppelde rekening afgeschreven.

PayPal

Met PayPal kun je heel simpel online betalen. Geen gedoe met het eindeloos invullen van jouw bankgegevens of creditcard nummers. Betaal in een paar klikken met enkel jouw e-mailadres en PayPal-wachtwoord. Jouw financiële gegevens zijn alleen voor jou toegankelijk en worden niet met ons gedeeld. Je kunt ook nog eens gebruik maken van de gratis PayPal Aankoopbescherming zodat je zorgeloos en veilig online kunt winkelen én betalen.

Swiss Allure gebruikt een beveiligde SSL-verbinding, zodat je betaling altijd veilig verloopt.

Betaal ik verzendkosten?

Verzending is gratis bij een besteding van minimaal €50,-.

Levering van bestellingen

Hoelang duurt een verzending?

Bestel je voor 15:00 op werkdagen dan versturen wij jouw pakketje dezelfde dag nog. De eerste bezorgpoging vindt dan gewoonlijk plaats op de werkdag erna. Pakketten binnen Nederland en België worden bezorgd door PostNL. Heb je jouw bestelling in het weekend geplaatst? Dan doen wij er alles aan om jouw bestelling op dinsdag te leveren.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra de bestelling is voltooid ontvang je een Track & Trace code van ons per e-mail. Hiermee kun je gemakkelijk je bestelling online volgen. Wanneer je bij bezorgen van je bestelling niet thuis bent, dan zal het pakket de volgende dag nogmaals worden aangeboden of bij je buren worden afgeleverd. Je ontvangt hier dan een kennisgeving van in je brievenbus.

Kan ik mijn bestelde producten ook ophalen?

Het is mogelijk om je bestelling op te halen in onze kliniek in Venlo. Selecteer bij het afrekenen de optie ‘Afhalen in de kliniek’.

Je ontvangt van ons per e-mail een bericht wanneer je bestelling klaar ligt.

Retourneren

Kan ik mijn online bestelde product(en) retourneren?

Wanneer producten ongeopend zijn kun je deze binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren volgens onze retourprocedure. Om dit soepel te laten verlopen vragen wij je om met ons contact op te nemen zodat wij van jouw retour op de hoogte zijn. De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor rekening van de klant.

Retourneren, hoe doe ik dat?

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.

Telefoonnummer: +31 85 130 9282
E-mail adres: info@swissallure.nl

De producten dienen goed verpakt verstuurd te worden naar:

Swiss Allure
Monseigneur Boermansstraat 1A
5911 BA Venlo

Retourvoorwaarden:

 • Voeg een briefje toe met jouw ordernummer en contactgegevens.
 • Stuur het pakket gefrankeerd naar bovenstaand adres
 • Bewaar de Track & Trace code als bewijs

Ik heb mijn pakket geretourneerd, maar het bedrag staat nog niet op mijn rekening. Wat nu?

Wij streven ernaar om binnen 10 werkdagen jouw retour te hebben afgehandeld. Heb jij binnen 10 dagen het retourbedrag niet ontvangen? Neem dan contact met ons via e-mail of telefoonnummer.