Skip to main content

Definitief laser ontharen klinkt voor veel van ons als muziek in de oren… We weten allemaal hoe pijnlijk, tijdrovend en rommelig ontharen kan zijn. Hoewel laserontharing je een betere prijs-kwaliteitverhouding geeft, gezien de duur van de behandeling en de definitieve resultaten, zou je op zoek kunnen zijn naar goedkopere oplossingen voor permanente ontharing.

IPL-apparaten voor thuis hebben de voorkeur van diegenen die permanente laser ontharing willen bereiken met een lager budget. IPL-apparaten voor thuis leveren echter niet dezelfde kwaliteit als laser ontharing. Als je overweegt te beginnen met je een IPL-apparaat voor thuisgebruik aan te schaffen of laser ontharen in de kliniek, hebben we  enkele feiten voor je op een rijtje gezet die je niet zult vinden bij IPL-apparaat beoordelingen voor thuisgebruik.

 

Hoe werken IPL-apparaten voor thuisgebruik?

Om uit te leggen hoe IPL-apparaten voor thuisgebruik werken, moeten we eerst uitleggen wat IPL is. IPL staat voor Instant Pulsed light. Wat resulteert in haarvermindering waarbij het resultaat langer aanhoudt dan scheren, harsen en epileren. De lichten raken het huidoppervlak en werken alleen op de haarzakjes. Het licht verzwakt de haarwortel en zorgt voor haarvermindering.

 

Het verschil tussen IPL en Diode Ice Laser

IPL en de Diode Ice Laser lijken misschien volgens hetzelfde principe te werken. Ze richten zich allebei op de haarzakjes en vernietigen de haarwortel om haarvermindering te bewerkstelligen. Ze verschillen echter in sterkte. Terwijl de definitieve laser behandeling met de Diode Ice Laser een gefocust licht op het beoogde gebied geeft, drijft IPL het gefocuste licht daarentegen op een groter gebied op de huid. Het verstrooide licht, omdat het niet zo sterk is als de gefocusseerde laserstraal, zal niet zo effectief zijn.

Terwijl je behandelingssessie voor Laser Ontharen ongeveer een half uur duurt, zal de IPL-machine meer tijd nodig hebben om het overtollige haar op hetzelfde gebied te bestralen. Hoewel je voor een permanente ontharing gewoonlijk wordt geadviseerd om 6-8 sessies te doen, moet je met IPL veel meer sessies krijgen omdat het licht veel zwakker is en de resultaten niet zo effectief zullen zijn.

 

Wat is een IPL-apparaat voor thuisgebruik?

IPL-apparaten voor thuis bied het comfort van een IPL-behandeling bij je thuis. Ze zijn licht van ontwerp en gemakkelijk te gebruiken. De IPL machines werken volgens hetzelfde principe als de IPL machines in de klinieken. Hoewel het misschien comfortabeler is om je ontharingsbehandelingen bij je thuis uit te voeren, zijn de resultaten niet zo effectief als laserontharing en ook IPL-behandelingen die je in de klinieken kunt krijgen. Dit vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen. Omdat IPL-behandelingen gevaarlijk kunnen zijn, bestaat er altijd het gevaar van beschadiging van de huid of verbranding. Om deze situatie te voorkomen, zijn de IPL-apparaten voor thuis niet zo sterk als die in de klinieken te vinden zijn.

 

Thuisgebruik IPL-apparaten vs laserontharing

We hebben de IPL-apparaten voor thuisgebruik vergeleken met onze Laser Ontharen behandeling om je een beter beeld te geven van beide opties voor definitieve ontharing.

Laser Ontharen is bewezen de meest effectieve methode voor permanente ontharing. Het zorgt voor ten minste 90% haarvermindering gedurende 6-8 sessies. IPL-apparaten voor thuisgebruik, omdat ze niet zo sterk zijn als de laser, bieden onvoldoende resultaat en kunnen alleen worden geclassificeerd als methode voor haarvermindering op lange termijn in plaats van definitieve haarvermindering. Ook al zijn de resultaten met IPL-apparaten voor thuis veel langer dan bij harsen en scheren, als je stopt met het gebruik van het IPL-apparaat, zal je haar terugkomen.

Als je overweegt binnenkort te beginnen met je Laser Ontharen behandeling en er meer over wilt weten, waarom boek je dan vandaag geen GRATIS intake? Onze experts wachten op je!

Gratis intake en proefbehandeling

Wil je ervaren hoe effectief en pijnloos onze laserbehandeling is? Maak dan nu een afspraak met een van onze specialisten voor een gratis en vrijblijvende intake en proefbehandeling.

Boek een gratis intake